Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

Μπάρακ Ομπάμα και Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ!

Και πού «κολλάει» πάλι αυτό, θα μου πείτε. Δίκιο, φαίνεται, να έχετε. Διότι, τι σχέση μπορεί να έχουν αυτοί οι δυο κύριοι με τα δικά μας, καθημερινά, προβλήματα; Εδώ, εμάς μας απασχολεί η ανεργία μας, η ακρίβεια και ο διαφαινόμενος κίνδυνος … ακυβερνησίας της χώρας μας.
Έλα, όμως, που ο Μπάρακ παρουσιάζεται ως η «ελπίδα» όλης της προοδευτικής ανθρωπότητας, ενός τμήματος της «συντηρητικής» … τοιαύτης, μη εξαιρουμένης! Θα τον ψήφιζαν – αν μπορούσαν – το 80% των Γερμανών και το 70% των Γάλλων! Είναι αυτός, ο Ομπάμα, που υιοθετεί πλήρως την «άποψη» όλων των ισχυρών του πλανήτη, (της Ντόρας μη εξαιρουμένης), ότι ο «πόλος του κακού», των επόμενων ετών, είναι το Ιράν και το «πυρηνικό» του πρόγραμμα. Τη στιγμή, που όλοι σχεδόν οι ισχυροί ηγέτες του κόσμου, (του Καρατζαφέρη μη εξαιρουμένου), συμφωνούν και προγραμματίζουν παραγωγή ενέργειας, μέσω πυρηνικών αντιδραστήρων, βαφτίζοντάς την «πράσινη» (!) ενέργεια. (Συμφώνησε κι ο κυρ – Σουφλιάς).
Τι είπε, όμως, ο Μπάρακ για τον Ο.Η.Ε., για την παγκόσμια φτώχια, για το φάσμα της πείνας του πλανήτη; Μιλάει, γενικώς, για «αλλαγή»! Μας τα ‘πανε κι εμάς κάποτε…
Ο Ιρανός είπε ότι «η παγκόσμια αγορά είναι γεμάτη πετρέλαιο και η άνοδος του αργού είναι τεχνητή». Και ότι «πίσω από την επισιτιστική κρίση βρίσκονται δυνάμεις που κερδοσκοπούν και χειραγωγούν». Είπε ακόμη ότι «οι μεγάλες δυνάμεις ενεργούν με σκοπό την υποτίμηση του δολαρίου και αυτό είναι που προκάλεσε την αύξηση των τιμών του πετρελαίου και των προϊόντων διατροφής» και ότι «ορατά και αόρατα χέρια εργάζονται για να ελέγχουν τις τιμές προκειμένου να επιτύχουν τους πολιτικούς και οικονομικούς τους σκοπούς»…
Τέλος, ο… καταραμένος Ιρανός έθεσε το ερώτημα:
«Πώς μπορούν οι μηχανισμοί του ΟΗΕ να βελτιώσουν την κατάσταση την ώρα που ορισμένες δυνάμεις επιβάλλουν τις αποφάσεις τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας και το χειραγωγούν;».
Και ζήτησε «το σχηματισμό ενός ανεξάρτητου και δίκαιου θεσμού, που θα γίνεται σεβαστός από όλες τις χώρες για να ρυθμίσει την αγορά προϊόντων διατροφής με δίκαιο τρόπο»…
Πώς να μην πάρει τη θέση του … Μπιν Λάντεν και να … μην τον προτιμώ;

ΟΧΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ

ΟΧΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΤΗ

«Μεταρρυθμίσατε τους μεταρρυθμιστάς…»

Μας … μεταρρυθμίζουν συνεχώς, για να παραμένουμε ίδιοι: Δηλαδή, απαθείς, πνευματικά και πολιτικά νωθροί, «δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα», πάντα «προσμένοντες κάποιο θάμμα».
Αν τολμούσαμε να σκεφτούμε ανατρεπτικά, θα τους … «μεταρρυθμίζαμε» εμείς: Θα «μεταρρυθμίζαμε» εμείς την πολιτική ασυνέπεια και ανεπάρκεια του «πολιτικού διευθυντηρίου» της χώρας. Ενός παρηκμασμένου συνόλου στελεχών της μεταπολιτευτικής περιόδου, που συνήθισε να ζει και να πολιτεύεται με λόγια και συνθήματα, κενά περιεχομένου, στη σκιά «μεγάλων ανδρών», συνήθως «εθναρχών» αποκαλουμένων, ανικάνων να εμπνεύσουν όραμα, ενθουσιασμό και διάθεση για θετική δράση στους πολίτες.
«Επιμηθείς», συνήθως και ποτέ «προμηθείς», άρα, απολίτικοι. Απλοί διαχειριστές καταστάσεων, που δημιουργούνται από δυνάμεις «εξωγενείς» - (άρα φταίει ο εξωποδώ) – αγωνιούν δήθεν για τη λήψη «διορθωτικών μέτρων». Δείτε για παράδειγμα, το πρόβλημα της «διαπλοκής και της διαφθοράς»: Ενώ δεν είναι άγνωστες οι αιτίες και οι αίτιοι, «λαμβάνουν μέτρα» για την αντιμετώπισή τους! «Εξεταστικές επιτροπές» και … «όποιος έχει στοιχεία, να τα παραδώσει στον εισαγγελέα»! Ουδείς παραιτείται, ουδείς τιμωρείται «παραδειγματικώς». Πέραν κάποιων δευτερο – τριτοκλασάτων, για «τα μάτια της Μαργιορής»!
Καίγεται σταθερά, κάθε καλοκαίρι, η χώρα, λόγω έλλειψης οργάνωσης και προληπτικών μέτρων και αυτοί … το «χαβά» τους: « Ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα» (!). Μοιράζουν κάποιο τρι – χίλιαρο και τρεις χιλιάδες, (ανέξοδες) υποσχέσεις και ξεμπερδεύουν! « Όπου ήταν δάσος, παραμένει (!!) δάσος» μας είπε ο κύριος υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Τάξης (!), καθώς και ότι «ούτε ένα τετραγωνικό δεν πρόκειται να αποχαρακτηριστεί». Κι εμείς καμωνόμαστε ότι τους πιστεύουμε. Περιμένοντας και ελπίζοντας ότι θα μας … «μεταρρυθμίσουν». Κι εμάς και την οικονομία μας! Ότι θα «πατάξουν» την ακρίβεια, την ανεργία και … το «κακό μας συναπάντημα», όπως , προεκλογικά πάντα, υπόσχονται. Ότι θα … συντρίψουν τους «νταβατζήδες», τα «καρτέλ» και θα … «εξυγιάνουν την πολιτική ζωή της χώρας».
Με τις «φιλότιμες» προσπάθειες ορισμένων «πρόθυμων» Μ.Μ.Ε. εμφανίζονται ως μόνοι αντιδρώντες, ο και (πα) Τατούλης επονομαζόμενος, ο Μανώλης, ο Κοκκινούλης και ο «παραιτηθείς» Σιδηρόπουλος, πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας!
Κοιμηθείτε ήσυχοι! Όλοι αυτοί φροντίζουν … να «μεταρρυθμίσουν» και την οργή μας…