Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Άκου, φιλαράκο… (Το παραλήρημα ενός μεθυσμένου πλούσιου).

Σ’ αυτή τη ζωή, είναι καλύτερο για σένα να είσαι ευχαριστημένος, απλώς, που ζεις! Να σκέφτεσαι, πάντα, το «υπάρχουν και χειρότερα»… Κάποιοι φροντίζουν να υπάρχουν πάντα τα χειρότερα.
Είναι φρονιμότερο για σένα να είσαι ιδεαλιστής, παρά υλιστής: Τι σημαίνει δηλαδή, «τα πάντα ρει…». Και βέβαια, «τα πάντα ρει», αλλά, προς το χειρότερο για σένα! Εμείς κρατάμε για μας την αρχή της ταυτότητας: Ο πλούσιος είναι πλούσιος και θα παραμείνει τέτοιος και ο φτωχός, είναι φτωχός, (το ίδιο και τα παιδιά του). Μην ξεχνάς: «Όλα τριγύρω αλλάζουνε, κι’ όλα τα ίδια μένουν». Για σένα…
Είμαστε σε θέση να ελέγχουμε τη σκέψη σου και τη βούλησή σου. Γι’ αυτό σου προσφέρουμε τον καταναλωτισμό: Πληθώρα αγαθών, που τα θέλεις όλα, κι ας μην τα χρειάζεσαι. Πάντα θα σου έχουμε κάτι που θα επιθυμείς, που θα συμβολίζει την «ευτυχία» σου. Και πάντα θα υπάρχει κάτι, που θα σου λείπει…
Σου εμφυσήσαμε «ιδανικά»: Πίστις, Πατρίς, Οικογένεια. Σου μάθαμε να αγωνίζεσαι γι’ αυτά και να νιώθεις «ήρωας», όταν τα υπερασπίζεσαι και ένοχος, όταν κινδυνεύουν. Εμείς, είμαστε «υπεράνω»! Όλα αυτά, μαζί, είμαστε εμείς!
Σου μάθαμε να πιστεύεις ότι είσαι ξεχωριστός, «μοναδικός». Κληρονόμος, του «ανώτερου πολιτισμού των Ελλήνων» και, έτσι, νιώθεις ικανοποιημένος, αν και φτωχός και αγράμματος. Σου μάθαμε να «βιώνεις» τις «Μεγάλες Ιδέες», να νιώθεις «ανάδελφος», επειδή… το σύμπαν «συνωμοτεί» εναντίον σου! Φταίει η «κακιά μοίρα» και το «κισμέτ» για την κατάστασή σου. Χθες, ήταν ο «από Βορράν κίνδυνος», σήμερα, ο «εξ Ανατολών», η «Παγκόσμια Οικονομική κρίση», η «γρίπη των πουλερικών» και η «γρίπη των χοίρων». Μην αναρωτιέσαι πως γίνονται όλα αυτά! Να είσαι ικανοποιημένος που ζεις, που αναπνέεις… Να μας δοξάζεις, που φροντίζουμε για σένα: Που σου εξασφαλίζουμε δάνεια, από τη δική σου φορολογία… που θα σου προμηθεύσουμε εμβόλια, τα οποία θα ακριβοπληρώσεις!
Είναι καλύτερο για σένα, να υιοθετήσεις το δόγμα: «Μακάριοι, οι πτωχοί τω πνεύματι»! Ή τα άλλα, που μας δίδαξε η Πίστη μας: «Μακάριοι, οι πεινώντες και διψώντες! Ότι, αυτοί κληρονομήσουσι την Βασιλείαν των Ουρανών»… (Την … επί γης Βασιλείαν, αφήστε την σ’ εμάς, τους αμαρτωλούς). Κοίτα τι τραβάνε αυτοί που «σκέφτονται ανορθόδοξα»: Τους βαφτίζουμε «κομμουνιστές», «αναρχοαυτόνομους», «περιθωριακούς» και βάζουμε τα δικά σου παιδιά, τους υπαλλήλους μας - «μπάτσους», να τους συγυρίζουν. Σκέψου, για τι είμαστε ικανοί: Σε κάνουμε να μισείς τα ίδια σου τα παιδιά: Άκουσες ποτέ το γιο ή την κόρη τραπεζίτη να φωνάζει: «Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι»; Εσύ φωνάζεις… Και είναι τα Δικά σου παιδιά!
Εμείς είμαστε οι «χορηγοί» στη ζωή και το θάνατό σου…