Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Έναν αιώνα πίσω!

Για την ακρίβεια, 123 χρόνια έχουν περάσει από την Πρωτομαγιά του Σικάγο, έτος καθιέρωσης της 8ωρης ημερήσιας εργασίας! Πολύ φοβούμαι ότι μετά το τέλος της «κρίσης» (τους), θα χρειαστεί να ψάξουμε τους Αναρχικούς - μάλιστα - ηγέτες της Αμερικάνικης Ομοσπονδίας Εργαζομένων τον Spies, τον Albert Parsons και τον Samuel Fielden, που συντόνισαν τη μεγάλη απεργία που είχε ως αποτέλεσμα ένα ιστορικό ψήφισμα που διακήρυξε ότι «οκτώ ώρες θα αποτελούν τη νόμιμη εργασία μιας ημέρας από την 1η Μαΐου 1886 και μετά».
Λεπτομέρεια: Η Αναρχία και οι Αναρχικοί είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και είναι ύβρις αδαών να ταυτίζονται με τους «μπαχαλάκηδες» - κουκουλοφόρους που τα κάνουν όλα λίμπα στις διαδηλώσεις. Θα ήταν χρήσιμο να μελετήσουμε και την ιστορία τους και την προσφορά τους, τουλάχιστον στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αν μη τι άλλο, αυτοί που «δεν δικαιούνται δια να ομιλούν», παριστάνοντας τους εισαγγελείς, είναι οι συμβιβασμένοι, κρατικοδίαιτοι «ηγέτες» του εκάστοτε κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που επωμίζονται το μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης για τη … «νεκροφάνεια» του συνδικαλιστικού κινήματος στις μέρες μας.
Έντυσαν τα ψεύδη τους με το μανδύα της «αλήθειας», μετάλλαξαν την απληστία, την αγυρτία και την απατεωνιά τους σε … «πολιτική νομοτέλεια», τις εγκληματικές τους ευθύνες σε «κοινωνική - συλλογική ευθύνη» και μας ζητούν και τα ρέστα. «Να πληρώσουμε όλοι για την κρίση», ψελλίζει ο θλιβερός υπουργός των τραπεζιτών και του Χ.Α.Α. και πασχίζει να «βγάλει από τη μύγα ξύγκι». Προσπαθεί να αντλήσει 250 περίπου εκατ. ευρώ από την έκτακτη εισφορά στα φυσικά πρόσωπα, έχοντας ακυρώσει αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, ενώ, («αν ήταν άλλος»), θα μπορούσε να πάρει αμέσως, τουλάχιστον 400 εκατ. Ευρώ, αν εφάρμοζε το μέτρο της «έκτακτης εισφοράς» στα 4 δισ. ευρώ των κερδών 6 μόνον ελληνικών τραπεζών το έτος 2008. Τη στιγμή, που αυτοί είναι υπαίτιοι της κρίσης. Τους επιβραβεύουν κι από πάνω με το «μποναμά» των 28 δισ. ευρώ για «ενίσχυση της ρυεστότητας»!
Από κοντά και … τα «πνευστά της ορχήστρας», οι μεγαλο-δημοσιογράφοι των καναλιών και των εφημερίδων, να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να τον κάνουν να νιώσει, τουλάχιστον, συνυπεύθυνος (!) για την κρίση. Και να πιστέψει, εν τέλει, ότι είναι «εθνικό χρέος» να συμβάλλει κι αυτός στην «έξοδο», αποδεχόμενος μείωση ωραρίου και μισθού, «έκτακτες εισφορές» και όλα αυτά τα εξωφρενικά, που συνιστούν … το «κυβερνητικό σχέδιο εξόδου από την κρίση»!
«Ομνύουν» στο Σύμφωνο Σταθερότητας, τη στιγμή που ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, (Γαλλία, Ισπανία), το «έχουν γραμμένο στα παλιά τους τα παπούτσια». Δε σκέφτονται την απλή οδηγία: «στον παγωμένο δρόμο και στις στροφές δεν πατάς φρένο»! Αυτοί οι «υπάλληλοι» της ολιγαρχίας σε καιρό ύφεσης επιβάλλουν περιοριστικές πολιτικές.
Είναι τώρα ο καιρός να τους φωνάξουμε κατάμουτρα: Η κακόγουστη παράσταση έλαβε τέλος!
ΑΠΕΡΓΙΑ!!

Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Ενσυνειδήτως και συστηματικά παραβιάζουν το Σύνταγμα.

Έχουν πανικοβάλλει μεθοδικά τον κόσμο και τον έχουν φέρει σε θέση απολογούμενου, για κάτι που δε φταίει: την παγκόσμια - πλέον - χρηματοπιστωτική κρίση που ξεκίνησε από τα αμερικάνικα «τοξικά» ομόλογα, επεκτάθηκε, αρχικά σε όλες τις τράπεζες που είχαν συναλλαγές με τις συγκεκριμένες αμερικανικές και στα χρηματιστήρια και στο τέλος, πέτυχαν να την «περάσουν» στην «πραγματική οικονομία». Πέτυχαν πολλά πράγματα με την κίνηση αυτή. Εκβίασαν τις κυβερνήσεις να καλύψουν με δημόσιο χρήμα τις ζημιές τους, επικαλούμενοι την «έλλειψη ρευστότητας» και αφού έβαλαν αυτά τα χρήματα στα ταμεία τους, «έβγαλαν τους τελάληδές τους» στην αγορά και … «πωλούν λύσεις» στους πανικόβλητους επιχειρηματίες και τους ενδεείς ιδιώτες. Με τους δικούς τους, βεβαίως, όρους και πάλι.
Όλο το προηγούμενο διάστημα, με τη «γαλαντόμα» κυβέρνηση της Ν.Δ. εξασφάλισαν αφορολόγητα υπερκέρδη που τα διοχέτευαν σε «εξωχώριες» εταιρείες. (Το νόμιμον είναι και … ηθικόν, σύμφωνα με το ρητό πρώην υπουργού). Μειώθηκε ο συντελεστή φορολόγησης των κερδών εταιρειών, από 35% στο 25%, στο όνομα της ανάπτυξης … της τσέπης τους. Μειώθηκαν ή και καταργήθηκαν φόροι που αφορούσαν την εκκλησιαστική κινητή και ακίνητη περιουσία. (Η γνωστή «δεξιά του Κυρίου»! Άραγε αυτοί είναι Έλληνες πολίτες; Τώρα μάλιστα αρνούνται προκλητικά να πληρώσουν και το Ε.Τ.Α.Κ.). Τεράστια παραοικονομία και φοροδιαφυγή, καθώς και φοροκλοπή, εμφανίζεται ως «αμάχητον και αναγκαίον κακόν». Έχουν περίπου πείσει το «πόπολο» ότι είναι αδύνατη η καταπολέμησή τους. Θα αρκούσε μια γενική εφαρμογή του «πόθεν και πως έσχες». Όποιο περιουσιακό στοιχείο δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με νόμιμα και φορολογηθέντα έσοδα κατάσχεται, ως προϊόν κλοπής!
Τα ξέρουν όλα αυτά, αλλά ενσυνειδήτως παραπλανούν τους αφελείς. Είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι οι (εκάστοτε) κυβερνώντες αγνοούν το Σύνταγμα. Δείτε, απλά, τι προβλέπει:
«Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα
ΑΡΘΡΟ 4. παρ. 5. Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.»
Παραβιάζουν, λοιπόν, ενσυνειδήτως, διαχρονικά και συστηματικά το Σύνταγμα, τη στιγμή που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να επιβάλλουν σε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες να «συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους», δηλαδή, ανάλογα με τα έσοδά τους.
Αλήθεια, αν ένας «κοινός θνητός» αρνηθεί να πληρώσει έναν οποιοδήποτε φόρο, τι επιπτώσεις θα έχει; Σε τι διαφέρουν οι Έλληνες ιερείς, τη στιγμή που τους πληρώνει το ελληνικό κράτος;