Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Δεν είναι μόνον τα παραγραφέντα σκάνδαλα.

Αν δεν είχε κλείσει, άρον - άρον, το «μαγαζί» ο κυρ - Κώστας θα είχε δεχθεί και θα όφειλε να απαντήσει σε μία ερώτηση, την οποία υπογράφουν 31 βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αφορά τους υπέρογκους μισθούς και τα σκανδαλώδη μπόνους στελεχών του ΟΠΑΠ, (και golden boy’s επονομαζόμενων): Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθυμίζουν την πομπώδη διακήρυξη του πρωθυπουργού, στις 25 Φεβρουαρίου 2009, που αναφέρονταν στο «πλαφόν στις αμοιβές και τα μπόνους υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων και στελεχών». Είχε, μάλιστα, δηλώσει εμφατικά ο κ. Καραμανλής: «Να επιβάλλεται ανώτατο όριο στις αποδοχές των στελεχών του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Όποιος δε συμφωνεί να πάει σπίτι του»!
Εντυπωσίασε, αλήθεια, τότε η αποφασιστικότητα και η αυαισθησία του πρωθυπουργού. Και πολλοί θα ήταν αυτοί που σκέφτηκαν; Πάλι καλά! Τουλάχιστον θα πληρώσουμε όλοι την κρίση… Αμ δε! Πως ήταν δυνατόν να ισχύσει κάτι τέτοιο; Πως μπορούν να επιβιώσουν τα καλομαθημένα γαλάζια στελέχη, που το μισθό ενός δημοσιοϋπαλληλίσκου τον ξοδεύουν για φιλοδωρήματα;
Αναφέρονται, (με ονοματεπώνυμα), στην ερώτηση των βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., στελέχη του ΟΠΑΠ και διάφοροι εγχώριοι και ξένοι σύμβουλοι του οργανισμού, με ετήσιους μισθούς από 182.000 έως 500.000 ευρώ και μπόνους, που διπλασιάζουν σχεδόν τις απολαβές τους ! Και όλα αυτά, μετά την πομπώδη δήλωση του πρωθυπουργού: Χ. Χατζηεμμανουήλ, 500.000, Β. Παπαθανασοπούλου, 182.000 + 165.000 bonus, Σ. Αλιφιεράκης, 182.000 + 165.000 bonus, Γ. Τζιαμπίρης, 425.000 ευρώ. Στη συνέχεια bonus στους: Κ.Anderson, 200.000, R. Haynes, 150.000, Π. Αλεξόπουλο. 50.000, Ε. Κοσμίδη, 40.000, Δ. Παύλου, 30.000, Ε. Τέλογλου, 20.000, Χ. Παυλόπουλο, 20.000 και Κ. Θεοδοσίου, 10.000.
Ποσά που ζαλίζουν, σκανδαλίζουν και εξοργίζουν τους δημοσίους υπαλλήλους, π.χ., που θεωρήθηκαν υψηλόμισθοι και πήραν … μηδενική αύξηση, τους συνταξιούχους που ΘΑ πάρουν ένα βοήθημα και πολλούς άλλους που περικόπτουν, αναγκαστικά, έξοδα ακόμη κι από τη διατροφή τους.
Και, στην προκειμένη περίπτωση, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Ή ο πρωθυπουργός είναι αναξιόπιστος και δεν του δίνουν σημασία οι υπουργοί και τα κομματικά του στελέχη, ή όλα αυτά γίνονται εν γνώσει του, οπότε, απλώς μας δουλεύουν!
Η συνολική λειτουργία και πολιτεία τους, πλέον, συνιστά σκάνδαλο που δεν μπορεί να είναι ανεκτό.

Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Έχει έναν καφενέ…

Ορφανός έμεινε κι μπερντές. Εξέλιπε η σπαρακτική φωνή του Ευγένιου. Μια φωνή - σπαθί, του Σπαθάρη απέναντι στους «δυνατούς», παρηγορητική κι ελπιδοφόρα για τους φτωχούς κι αδικημένους της ρωμιοσύνης, με το αυτοσαρκαστικό: «Έ! Ρε μανούλα μου» του Καραγκιόζη. Αιώνια μνήμη για το δημιουργό. Υπάρχουν συνεχιστές. Επειδή εξακολουθούν τα πάθη του λαού.
«Στο καφενείον "Η ΕΛΛΑΣ" οι θεατρίνοι
μ' ασετυλίνη και κεριά
την Γκόλφω παίζουν στα παιδιά
με φουστανέλες δανεικές
και δάκρυ πληρωμένο δυο αυγά
και τρεις δραχμές, περάστε κόσμε.»…
Και ιδιόκτητο καφενείο να ‘χε κανείς δε θα το ‘κλεινε με τόση ευκολία. Λόγω συναίσθησης της ευθύνης απέναντι στους πελάτες. Ο κυρ Κώστας, του «καφενείου η Ελλάς», το ‘κλεισε την Παρασκευή το βράδυ, χωρίς να ρωτήσει ή να ενημερώσει κανένα. Και μπορεί η κίνηση να μη συνιστά «πραξικόπημα» ή «θεσμική εκτροπή», αλλά συμπυκνώνει όλη την περιφρονητική αλαζονεία του ανδρός, απέναντι στο λαό και τη Δημοκρατία. Επειδή, απλώς, έτσι τον βόλευε… Για την οριστική παραγραφή ενδεχομένων κακουργηματικών πράξεων υπουργών και υφυπουργών.
Συνεχίζει, μετά ταύτα, να ιδροκοπά φωνασκώντας στα μικρόφωνα των φανατικών κομματικών ακροατηρίων, περί … «κάθαρσης και επανίδρυσης του κράτους». Και πασχίζει να αποδείξει ότι - μετά από έξι χρόνια - για όλα φταίει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. (!) και μόνον αυτός μπορεί να εγγυηθεί … τη σωτηρία μας. «Καημένη νιότη πού ‘δειχνες, πως θα γινόταν άλλος»!
Ως … σοβαρή δικαιολογία για το κλείσιμο του «καφενέ» προβάλλεται η ανάγκη να «πορευτούμε απερίσπαστοι στην ευρωκάλπη». Να μην μας απασχολεί που πήγαν τα λεφτά, ποιος τα πήρε και γιατί δεν τιμωρείται! Βατοπέδια, «κουμπάροι», golden boy’s, Siemens, Παυλίδης κλπ. είναι ανούσιες λεπτομέρειες, που ξεστρατίζουν τη σκέψη μας και δε μας επιτρέπουν να κατανοήσουμε το … μεγαλείο της πολιτικής τους για την Ευρώπη και το … ευφυές «σχέδιό τους» για την έξοδο από την κρίση.
Με θράσος 80 καρδιναλίων, απευθυνόμενος στους ΟΝΝΕΔίτες της Θεσσαλονίκης, τους ονόμασε … «το μέλλον της χώρας»! Τα δικά τους παιδιά … Έτσι, ωμά και απροκάλυπτα.
Είναι πλέον πασιφανές ότι συνιστούν μείζονα κίνδυνο για το λαό και τη χώρα. Μεγαλύτερο από τη φτώχεια, την ανεργία και την ακρίβεια. Επειδή, ακριβώς, η πολιτική τους είναι που τις γεννά. Και πρέπει να φύγουν το συντομότερο.
Η κατάσταση της χώρας επιβάλλει μια Νέα Μεταπολίτευση, με όλες τις απαραίτητες πολιτικές προϋποθέσεις. Είναι ανάγκη!