Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Στην γειτονιά τριαντάφυλλο και μες στο σπίτι αγκάθι.

«Ο πρωτομυριστής και πρωτοκλαστής», λέει άλλη, παρεμφερής παροιμία! Τι να πεί κανείς, αλήθεια, για το … κόψιμο της Ν.Δ. για τη «βάναυση κακοποίηση του συντάγματος και των θεσμών»;
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ως αντιπολίτευση, ασκεί το «δικαίωμά του» να προκαλέσει πρόωρες εκλογές, δηλώνοντας εκ των προτέρων ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει για Πρόεδρο, το Μάρτιο του 2010, τον Κάρολο Παπούλια, ένα δικό του άνθρωπο, ισχυριζόμενο ότι αυτό είναι πολιτική επιλογή για το «συμφέρον της χώρας». Εμφανίστηκαν δε, άλλοι δύο «δικοί του»(;) άνθρωποι, συνταγματολόγοι, που … υπερασπίζονται το σύνταγμα και τους θεσμούς. Και ο μεν κ. Τσάτσος, μπορεί να ενδιαφέρεται να γίνει ο ίδιος Πρόεδρος, μιας και … συμβουλεύει τον κ. Παπούλια να μη θέσει υποψηφιότητα!! Δεν είναι να απορεί κανείς για τη διάσταση των απόψεων των συνταγματολόγων. Το ίδιο συμβαίνει και με τους περιβαλλοντολόγους και κάθε λογής άλλους επιστήμονες: Εκφράζουν διαμετρικά αντίθετες απόψεις επί θεμελιακών ζητημάτων και το μόνο για το οποίο μπορεί κανείς να διερωτάται είναι τα «κίνητρά» τους.
Αυτό, όμως, που μπορεί να σχολιάσει κανείς είναι η γελοία υποκρισία του κυβερνώντος κόμματος, που πολύ πρόσφατα, ως αξιωματική αντιπολίτευση, έκανε αυτά τα οποία σήμερα κατηγορεί: Αν ανατρέξει κάποιος στις προ δεκαετίας, (1999), δηλώσεις πολιτικών για την τότε προεδρική εκλογή, θα διαπιστώσει μια εκπληκτική ομοιότητα με τις σημερινές. Μόνο που τις έκαναν από διαφορετικές θέσεις. Και τότε υπήρχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Τελείωνε η πρώτη θητεία του Κωστή Στεφανόπουλου και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πόνταρε πολύ στην ανανέωσή της, ώστε να μη γίνουν πρόωρες εκλογές. Αντίθετα, η Ν.Δ. και ο Κ. Καραμανλής άρχισαν να κάνουν νερά, λέγοντας ότι προέχει να γίνουν εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Οι τότε κυβερνητικοί παράγοντες απαντούσαν ότι η Ν.Δ. «παίζει με τους θεσμούς»!
«Σιγά, μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου», θα ‘λεγε κανείς, απαντώντας στις … «συνταγματικές ευαισθησίες» της Ν.Δ. Ένα κουρελόχαρτο ευκαιρίας έκαναν το σύνταγμα και τις επιταγές του, με την πρόωρη προκήρυξη εκλογών για … «εθνικούς λόγους», (κυπριακό π.χ.).Όχι ότι θα ήταν … βλαπτικό για τη λειτουργία της Δημοκρατίας να τηρείται το σύνταγμα! Αλλά, όταν «η αυλή σας είναι γεμάτη αγκάθια», μη μας δείχνετε τις … «τριανταφυλλιές του γείτονα».