Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Αναμετρώνται με τις Ερινύες τους.

Οι πλέον ήπιες αντιδράσεις συνετών πολιτών της χώρας μας εκφράζονται ως ειλικρινής απορία. Με αδυναμία κατανόησης του μέτρου … της «ποινικοποίησης της κουκούλας»! Θυμίζουν τον απαίδευτο αστυνόμο των μεταπολεμικών χρόνων, ο οποίος διέτασσε τη … σύλληψη του σεισμού!
Κανένα λογικό άνθρωπο δεν μπορούν να πείσουν ότι ποινικοποιώντας την κουκούλα, θα εξαφανίσουν τους βανδαλισμούς και τους βανδάλους, τις καταστροφές ιδιωτικών περιουσιών. Για να πετύχουν την πλήρη κατάργηση της ανωνυμίας, (που είναι ανθρώπινο και συνταγματικό δικαίωμα όταν δεν λειτουργεί εις βάρος συνανθρώπων), θα πρέπει να ποινικοποιήσουν και πολλά άλλα, που σήμερα φαίνονται από φυσιολογικά έως υποχρεωτικά: Οι μοτοσικλετιστές, για παράδειγμα, υποχρεούνται από τον Κ.Ο.Κ. να φορούν κράνος, που εξασφαλίζει τη ζωή τους σε περίπτωση τροχαίου, αλλά ταυτόχρονα και …την ανωνυμία τους. Τι θα κάμουν, λοιπόν, εφεξής; Θα απαγορεύσουν και το κράνος; (Φανταστείτε την αμηχανία των τροχονόμων, οι οποίοι θα θέλουν να «κόψουν κλήση» σε οδηγό μηχανής που δε φοράει κράνος, να ακούνε τον ισχυρισμό: «εφαρμόζω το νόμο για την αντιμετώπιση της … ανωνυμίας»!
Αλλά και τα Μ.Α.Τ. φοράνε κράνη, που καλύπτουν όλο τους το κεφάλι. Και αυτοί είναι Έλληνες πολίτες, που «κάνουν νόμιμα τη δουλειά τους». Και οι πυροσβέστες καλύπτουν, (υποχρεωτικά), το κεφάλι τους όταν πάνε για πυρόσβεση. Κι αν οι ταραξίες ντύνονται με στολές πυροσβεστών ή βατραχανθρώπων, θα αντιμετωπίζουν και πάλι το «ιδιώνυμο»; Και όσοι φορούν μεγάλα μαύρα γυαλιά ηλίου, ρεπούμπλικα και έχουν σηκωμένο το γιακά της καμπαρντίνας, κι αυτοί θα αντιμετωπίζουν το «ιδιώνυμο»;
Πιθανόν, στο εξής, να χρειάζονται «άδεια» της αστυνομίας όσες και όσοι σκοπεύουν να κάνουν… πλαστική εγχείρηση προσώπου.
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε το αδίκημα της «παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας». Εντάξει, να προσθέσουμε και την «παράνομη … κουκουλοφορία». Αλλά, «παράνομη κουκουλο -χρησία», μοιάζει απίθανο!
Εδώ πρέπει κανείς να προσφύγει εις την αρωγήν του Φρόυντ και της επιστήμης του: της ψυχανάλυσης! Ένδοξα τέκνα των περιβόητων κουκουλοφόρων της ναζιστικής κατοχής της πατρίδας μας, πολλοί από τους κυβερνώντες, είναι πιθανόν να «καταδιώκονται από τις ερινύες» του δοσιλογισμού. Και αποφάσισαν να … εξαφανίσουν από τη χώρα το «σύμβολο» της αναγκαίας ανωνυμίας των δοσιλόγων.
Ας το ομολογήσουν, τουλάχιστον. Μπορεί να έχουν την ανοχή μας σε ένα καθ’ όλα γελοίο μέτρο.
«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»!