Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Προεκλογικό ριάλιτυ.

Μια «πολιτική» πασαρέλα προεκλογικών διακηρύξεων «ευθύνης» και «ανευθυνότητας», «συμβιβασμένων» και … «ασυμβίβαστων» αρχηγών έχει καταντήσει η ελληνική πολιτική σκηνή.
Πρωταγωνιστές αρχηγοί και θλιβεροί κομπάρσοι που συνιστούν «παρέες», κλειστά κλαμπ, γαλάζια, πράσινα, φαιογάλαζα, κόκκινα και τυρκουάζ, παρελαύνουν στο γυαλί και ιδρώνουν να μας πείσουν ότι είναι οι «καταλληλότεροι» να μας σώσουν. Από την κρίση που αυτοί δημιούργησαν.
Ο λαός, οι πολίτες, (κατ’ όνομα), παθητικοί τηλεθεατές ψηφίζουν με … sms, μέχρι να εκχωρήσουν την πραγματική ψήφο τους, επιλέγοντας όχι αυτόν που προκρίνουν, αλλά αυτόν που μπορούν να ανεχθούν.
Η πειθώ παραχώρησε τη θέση της στην ελπίδα. Των απελπισμένων …
Τέτοια κατάντια δεν έχει ματαδεί η «ελληνική δημοκρατία»:
Αρχηγοί, με ύφος αυτοκράτορα, να απευθύνονται στο «πόπολο» στο πρώτο ενικό πρόσωπο: «Δεσμεύομαι…», «Αποφάσισα…»! Και πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί να μυξοκλαίνε σαν αδικημένα ορφανά και να … απειλούν ότι θα «καταγγείλουν». Τι άραγε; Ό,τι και οι ίδιοι έκαναν όταν κατείχαν εξουσία;
Και οι «τηλε - εισαγγελείς» σε ρόλο διαιτητή: «Ολοκληρώστε, κύριε τάδε, πάμε για διαφημίσεις και επιστρέφουμε σε δύο λεπτά»! Επικεντρώνουν στην «πολιτική ουσία» των πραγμάτων: Γιατί, τελικά δεν μετέσχε στα ψηφοδέλτια του ΛΑ.Ο.Σ ο κ. Ψινάκης; Τι εννοούσε ο κ. Τσιτουρίδης στη δήλωσή του περί «διαπλεκομένων στη Ρηγίλης»; «Πως αντέδρασαν οι κ.κ. Παυλίδης Δούκας και Μαγγίνας»; Μερικοί θέτουν πιο … «πολιτικά» ερωτήματα: «Που θα βρείτε τα χρήματα, κύριε Παπανδρέου;» ή «Γιατί 5,5 χρίνια τώρα δεν τα κάνατε αυτά, κύριε Καραμανλή;»!
Οι δημοσκόποι έχουν ήδη αποφασίσει! Και το μόνο «ερώτημα» που περιμένει απάντηση είναι αν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα έχει αυτοδυναμία και αν θα μπορέσει να διαχειριστεί την «κρίση».
Και οι «τηλεθεατές» - πολίτες πορεύονται προς τις κάλπες με μοναδικό «χρέος» να επικυρώσουν τα … «τετελεσμένα»! Δεν είναι λίγοι αυτοί, που έχουν μεταλλάξει την απογοήτευσή τους σε μαζοχιστικό κυνισμό και σπεύδουν κατά εκατοντάδες να … εγγραφούν ως μέλη στις λίστες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Με κάδους βαΐων στα χέρια, έχοντας προθερμάνει τις παλάμες, για το «ενθουσιώδες» χειροκρότημα του νέου Καίσαρος. Ώσπου να έλθει ο επόμενος…
Δοξάστε μας! Έχουμε διασφαλίσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για μια λαμπρή πολιτική, οικονομική και κοινωνική πρόοδο.