Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

«Πέστε μας, που θα βρείτε τα λεφτά»!

Πολιτική αμετροέπεια, θράσος πανικόβλητων ή «κακομαθημένων παιδιών», που … «δεν τα παίζουν» πια; Όποια κι αν είναι η εξήγηση της συμπεριφοράς των στελεχών της Ν.Δ. οργίζει κάθε σκεπτόμενο πολίτη, μερικές ώρες πριν τις κάλπες.
Πάει πολύ σ’ αυτούς, που ο ελληνικός λαός «διόρισε λογιστές - διαχειριστές του ταμείου» και … τίναξαν την μπάνκα στον αέρα να παριστάνουν τον εισαγγελέα και τιμητή. Η απλοϊκή αφέλεια με την οποία ρωτούν επιμόνως τον Πρόεδρο και τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για το «που θα βρούνε τα λεφτά για να κυβερνήσουν έτσι όπως υπόσχονται», ίσως θα μπορούσε να απαντηθεί εξ’ ίσου απλοϊκά και προκλητικά: «Εκεί που τα χαρίσατε εσείς»! Στα «δωράκια» στις τράπεζες και τις χαριστικές ρυθμίσεις προς ημετέρους. Στους υπέρογκους μισθούς και τα μπόνους των γκόλντεν μπόυς και των αμέτρητων «επιτροπών» για τη λειτουργία του κομματικού κράτους. Στη φορολόγηση των «εισοδηματιών - μερισματούχων» του χρηματιστηρίου και των τραπεζών που φούσκωσαν το πουγκί τους. Στην είσπραξη του Φ.Π.Α. που εγκολπώνονται πολλοί και την πάταξη της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής. Στην κατάργηση της μίζας από κρατικές προμήθειες και τη μείωση των εξοπλιστικών δαπανών. Ο κατάλογος των «πηγών» άντλησης κρατικών εσόδων είναι μεγάλος. Αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση για χρηστή διοίκηση. Κάτι που υποσχέθηκε, βεβαίως, ο τέως πρωθυπουργός αλλά 5,5 χρόνια τώρα υλοποίησε το αντίθετο. Ο κατάλογος των συνεργατών, των φίλων και υπουργών του κ. Καραμανλή που απομακρύνθηκαν για εμπλοκή τους σε σκάνδαλα είναι τόσο μεγάλος, που δυσκολεύεται να βρει κανείς στελέχη με «καθαρό μητρώο».
Τώρα ψελλίζουν: «Κάναμε, βεβαίως, κάποια λάθη…»! Έτσι, απλά. Ως να πρόκειται για απλές αβλεψίες ή παραλείψεις. Θεωρούν ότι μπορεί εύκολα κανείς να ξεχάσει ότι η … «βρονταφών» παρακολουθούσε μέχρι και το τηλέφωνο του ίδιου του πρωθυπουργού και η εταιρεία αυτή εξακολουθεί να λειτουργεί στη χώρα, σα να μην έχει συμβεί τίποτε. Τις απαγωγές και απελάσεις Πακιστανών κόντρα στο διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τους «κουμπάρους» και το καρτέλ γάλακτος, τα «δομημένα», (κλεμμένα) ομόλογα των ταμείων των δημοσίων υπαλλήλων. Τους ζαχόπουλους και τα βατοπέδια του Εφραίμ και υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή.
Από πού κι ως πού, λοιπόν, έρχονται τώρα να παραστήσουν τον «υπεύθυνο» και αποκαλούν ανεύθυνη την αντιπολίτευση;
«Κυριακή κοντή γιορτή»…

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 |
Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο, πιστεύουμε ότι παρά την κρισιμότητα των πολιτικών εξελίξεων, η αντιστοίχηση των πολιτικών δυνάμεων υπακούει σε παλιά, δοκιμασμένα μοντέλα, τα οποία δεν μπορούν να εγγυηθούν αξιόπιστες λύσεις. Το «όλοι εναντίον όλων», ηγεμονισμοί, «πολιτική καθαρότητα» και μικρομεγαλισμοί οδηγούν στην καλύτερη περίπτωση σε μια απλή κυβερνητική εναλλαγή, που κινδυνεύει να είναι παραλλαγή γνωστών παλαιών καταστάσεων που πίκραναν πολλούς και οδήγησαν σε αδιέξοδα.
Η διακυβέρνηση της χώρας, τα τελευταία 5,5 χρόνια έβλαψε τη χώρα, πρόσβαλε πολιτικά πολλούς, διέψευσε ακόμη και τις ελάχιστες προσδοκίες για «νοικοκύρεμα» του τόπου.
Οι πολίτες του χώρου της δημοκρατικής και ανανεωτικής Αριστεράς, οι ανένταχτοι που προσέβλεπαν σε μία μεγάλη κοινωνική και πολιτική συμμαχία, με προγραμματικό διάλογο και συγκλίσεις, για μια εναλλακτική - προοδευτική διακυβέρνηση, βλέπουν το όραμά τους να ξεθωριάζει και τη λύση να μετατίθεται σε ένα απροσδιόριστο μέλλον.
Οι ευθύνες για την πολιτική αυτή καθυστέρηση κατανέμονται σε όλες τις πλευρές και θα «αποδοθούν» από τους πολίτες στην κάλπη. Οι όποιες εξελίξεις, δυστυχώς, μετατίθενται σε μετεκλογικό χρόνο, που θα κριθούν πολλά.
Εκτιμούμε ότι προκύπτει αδήριτη ανάγκη δημιουργίας και ύπαρξης ενός πολιτικού «προπλάσματος», το οποίο θα παίξει το ρόλο του θετικού καταλύτη για προοδευτικές εξελίξεις. Για το λόγο αυτό αισθανόμαστε την ανάγκη να αποσαφηνίσουμε την προεκλογική μας στάση και συμπεριφορά, που έχει ως κυρίαρχο χαρακτηριστικό την απελευθέρωση από πολιτικούς και κομματικούς τακτικισμούς και φιλοδοξεί να προωθήσει πολιτικές - προγραμματικές συγκλίσεις, πάντα σε προοδευτική κατεύθυνση.
Δηλώνουμε κομματικά ανένταχτοι, στο χώρο της ευρωπαϊστικής - ανανεωτικής Αριστεράς που πρέπει να επανιδρυθεί. Δεν μας εκφράζουν πολιτικά τα θολά αριστερίστικα σχήματα, ούτε, βεβαίως και τα αρχηγικά κόμματα της «πρωθυπουργικής Δημοκρατίας». Σ’ αυτή τη φάση, είμαστε ψηφοφόροι υπό αίρεση και εν αναμονή ενεργοί πολίτες.
Κεμανίδης Γιάννης, δάσκαλος, πρώην Γραμματέας Ν.Ε ΣΥΝ
Κουγιώνης Δημήτρης, φυσικός, πρώην Δήμαρχος Τυρνάβου
Παππάς Κώστας, χημικός μηχανικός, πρώην Γραμματέας Ν.Ε ΣΥΝ
Τσουρβάκας Αποστόλης, οικονομολόγος, Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμπάκας