Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Για το ιδιωτικό και το δημόσιο.

Κλαυθμοί και οδυρμοί, (όχι για το δολοφονημένο 16χρονο Αλέξανδρο), για την "ιερά" ιδιωτική περιουσία, που γίνεται αντικείμενο διαρπαγής από "αλήτες, καιροσκόπους, περιθωριακούς, κουκουλοφόρους" και όλο το "συνάφι" ... του οποίου τα "αυτιά χαϊδεύει" ο Αλαβάνος (!), ως έφα Παπαρήγα Αλεξάνδρα... (Λαγός του Καραμανλή και του Καρατζαφέρη).

"Κλαιν' οι χήρες, κλαιν' κι οι παντρεμένες", κατά πως λέει ο λαός: Ασφαλώς, έχουν δίκιο οι "νοικοκυραίοι" να εξεγείρονται για το πλιάτσικο που γίνεται στις περιουσίες τους. Αλλά, να "χύνουν μαύρο δάκρυ" οι λοιποί έντιμοι Παντελήδες, που καμία ζημία προσωπική δεν έχουν υποστεί, είναι τουλάχιστον συζητήσιμο. Σίγουρα, πάντως, παράλογο και απαράδεκτο είναι να "δείχνουν με το δάχτυλο" τον Αλαβάνο ... ως υπεύθυνο, αν όχι ακόμη ως δράστη! Λες και κυβερνά αυτός τη χώρα. Λες και είναι αυτός υπεύθυνος για τη διασφάλιση της ζωής, της ακεραιότητας και της περιουσίας των πολιτών και όχι ο Καραμανλής, ο (ωσεί παραιτηθείς) Παυλόπουλος και ο Χηνοφώτης...

Έχουν, βεβαίως, το δικαίωμα της άποψης και της έκφρασης γνώμης. Της όποιας άποψης. Θα ήσαν, όμως, πειστικοί αν έδειχναν την ίδια ευαισθησία για το μεγαλύτερο πλιάτσικο, στο οποίο επιδόθηκαν υπουργοί της κυβέρνησης, το αμέσως προηγούμενο διάστημα, σε αγαστή συνεργασία με συζύγους, πενθερούς, κονιάδους και τους ... πνευματικούς τους Αγιορίτες μοναχούς! Η δημόσια περιουσία είναι κοινό αγαθό και, κατά τούτο, έχει μεγαλύτερη αξία από την ιδιωτική. Αφορά συμφέροντα συνόλου και όχι ατόμων μεμονωμένων. Δεν καταγράφηκαν, όμως, ανάλογες διαμαρτυρίες τους για το πλιάτσικο της δημόσιας περιουσίας. Ούτε στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ούτε στο ξεπούλημα δημόσιων οργανισμών, (Ο.Τ.Ε, Ολυμπιακή, λιμάνια κλπ.). Δεν ίδρωσε το αυτί πολλών "νοικοκυραίων" όταν οι "υπεράνω" νόμων τραπεζίτες "απαλλοτρίωναν" ιδιωτικές περιουσίες μικροοφειλετών. (Αλήθεια, αν δεχθούμε ότι αδίκως πλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες μικροοφειλετών, γιατί δεν έσπευσε η "καλή" κυβέρνηση να τους αποζημιώσει; Πλιάτσικο δεν ήταν κι αυτό;

Η κυβέρνηση που φιλοδόξησε να … επανιδρύσει το κράτος, έχει οργίσει τους πολίτες και αδυνατεί να τους προστατεύσει. Τόσο αυτούς, όσο και τις περιουσίες τους. Και αιτιάται άλλους γι αυτό. Παρά ταύτα, επιχειρεί να παρουσιαστεί ως … εγγυητής της ομαλότητας και της ασφάλειας. Μόνον λοιδορίες μπορεί να εισπράξει.

Η ... κραυγή των αμνών.

Όλη η Ελλάδα μια γειτονιά, λοιπόν; Όλη η Ελλάδα Εξάρχεια; Που βρέθηκαν τόσοι "γνωστοί άγνωστοι"; Όλοι αυτοί φίλοι του Αλέξη;

Δεν είναι οι "συμμαθητές". Είναι οι μαθητές, που ασφυκτιούν και συνειδητοποιούν ότι οι "εκπρόσωποι της τάξης", της "ομαλότητος και της ασφάλειας", γι άλλους ενδιαφέρονται, άλλους εννοούν και άλλους έχουν στο μυαλό τους. Για την ασφάλεια των δικών τους τραπεζών, των δικών τους σπιτιών και των δικών τους καταθέσεων ανησυχούν. Καμώνονται πως κλαίνε για το "θάνατο του εμποράκου", που πρώτοι αυτοί προκάλεσαν. Με τον αθέμιτο ανταγωνισμό των πολυεθνικών πολυκαταστημάτων και των καρτέλ. Με την εξοντωτική φορολογία που χρόνια τώρα τους επιβάλλουν.

Μιλούν για "ευθύνη και υπευθυνότητα"! Αυτοί που επιτρέπουν στον κάθε Βγενόπουλο να ξεπουλά τον Ο.Τ.Ε και μετά να τους βγάζει τη γλώσσα. Αυτοί που "κάνουν το Γερμανό" στη νόμιμη ληστεία των καταθετών και των δανειοληπτών. Αυτοί, που σπεύδουν ταχύτατα να προσφέρουν 28 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα "άδεια", χθες, ταμεία του κράτους στους θύτες, αντί να στηρίξουν τα θύματα της πολιτικής τους.

Επιχειρούν να παρουσιαστούν ως "υπεύθυνη πολιτική δύναμη", που θα "προστατεύσει τους πολίτες απ' το χάος", που αυτοί δημιούργησαν! Όταν έστελναν στο αρχείο τα σκάνδαλα των υποκλοπών, των Πακιστανών, των κουμπάρων, των ομολόγων και τώρα το ίδιο επιχειρούν για τη ληστεία της κρατικής περιουσίας, από πλευράς των υπουργών τους, σε συνεργασία με τους "πνευματικούς" τους, του Βατοπεδίου.

Αυτοί, που καταδίκασαν τους νέους Αλέξηδες όλης της χώρας να υποθηκεύουν την εφηβεία και τα νιάτα τους στο Γολγοθά της απόκτησης "προσόντων", με ξένες γλώσσες, πτυχία και διδακτορικά, για μια θέση stage, ωρομίσθιου ή "εργαζόμενου" με 500 ή 600 ευρώ. Αυτοί, που παρά το ότι δεν μπόρεσαν να αναθεωρήσουν το σύνταγμα, νομιμοποιούν τα παραμάγαζα παρηκμασμένων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, τα κολέγια, για το βόλεμα χωρίς κόπο των "δικών τους παιδιών".

Ο κίνδυνος δεν είναι οι "κουκουλοφόροι". Είναι οι "φρακοφόροι επανιδρυτές του κράτους" και οι πραίτορες "κρανοφόροι" που δικές τους εντολές εκτελούν και δικές τους πολιτικές υλοποιούν. Είναι οι "νόμιμοι ληστές" τραπεζίτες, οι εισπρακτικές εταιρείες τους με τους φουσκωτούς εκβιαστές, που βγάζουν σε πλειστηριασμό τις περιουσίες δανειοληπτών για 1500 ευρώ.