Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Το … «κόλπο των χοίρων»!

Τον Απρίλιο του 1961, η CIA διοργάνωνε την περιβόητη «επίθεση στον Κόλπο των Χοίρων» της Κούβας, χρησιμοποιώντας 1.500 αντικαθεστωτικούς Κουβανούς, η οποία είχε παταγώδη αποτυχία: Οι 200 σκοτώθηκαν και 1.200 αιχμαλωτίστηκαν από τους υπερασπιστές του νησιού.
Το ερώτημα είναι αν 48 χρόνια αργότερα μια «επιχείρηση τρομοκράτησης» του παγκόσμιου πληθυσμού θα πετύχει τους στόχους της, που αφορούν 3 - 4 πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες.
Δημοσκόπηση της MARC για την εφημερίδα Έθνος, στην οποία συμμετείχαν 300 γιατροί, ανατρέπει την τρομοϋστερία των τελευταίων ημερών για τη γρίπη Α. Παθολόγοι, πνευμονολόγοι και παιδίατροι χαρακτηρίζουν υπερβολικό το θόρυβο για τη γρίπη Α και συνιστούν ψυχραιμία.
Στην ερώτηση εάν ο θόρυβος για τη γρίπη Α είναι δικαιολογημένος ή υπερβολικός, οι ερωτηθέντες στη συντριπτική πλειοψηφία τους (87,3%) τον χαρακτήρισαν υπερβολικό, έναντι ενός 12% το οποίο έκρινε την υπάρχουσα ανησυχία δικαιολογημένη. Ο κινδυνολογικός ντόρος είναι υπερβολικός σύμφωνα με το 88,1% των παθολόγων, το 86,3% των πνευμονολόγων και το 86,3% των παιδίατρων.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (80,7%) υποστήριξε ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα η γρίπη Α δεν συνιστά μεγαλύτερο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία από τη συνήθη εποχική γρίπη, άποψη με την οποία διαφώνησε μόνο το 18,7% εξ αυτών. Τέλος, μόλις το 3,7% των ερωτηθέντων έκρινε ότι πρέπει να κλείσουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο ως μέτρο προφύλαξης από τη διάδοση του ιού: Το 58,7% των γιατρών που συμμετείχαν στην έρευνα εκτιμά πως τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν κανονικά, ενώ, πιο συγκρατημένο, το 37,6% δήλωσε ότι είναι ακόμη νωρίς για να κρίνει.
Εάν η γρίπη των χοίρων, σύμφωνα με τους ειδικούς γιατρούς, δεν κρύβει κανέναν κίνδυνο παραπάνω απ’ ό,τι μια απλή εποχική γρίπη, γιατί υπάρχει τέτοιος πανικός σε παγκόσμιο επίπεδο και γιατί οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, εφοδιάζονται με εμβόλια από συγκεκριμένες εταιρείες, που … εντελώς τυχαία κατάφεραν και κατασκεύασαν εμβόλια σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα οποία πωλούν για μαζική κατανάλωση, χωρίς μάλιστα τις απαραίτητες κλινικές δοκιμές;
Ποιος μπορεί να απαντήσει, με πειστικά επιχειρήματα, ότι δεν πρόκειται για κατασκευασμένο, «εργαστηριακό» ιό, με στόχο την αύξηση των κερδών των συγκεκριμένων φαρμακοβιομηχανιών; Ότι δεν πρόκειται, απλώς, για ένα … «κόλπο των χοίρων»;